SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBJAŠNJENJE
 
Cvetković: Otele su me tri osobe, jedna imala oružje i značku koja je podsećala na policijsku
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 19.06.2018. - 14:21:46
BEOGRAD - Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, obratio se javnosti tvrdeći da su ga tri osobe otele u sredu uveče, od kojih je jedna imala oružje i značku koja je podsećala na policijsku, dodavši da nije bio tučen niti maltretiran.

Kako je objasnio, osoba s oružjem nije imala masku, dok su ostali bili pod maskama i odveli ga u automobil kojim su ga prevezli na lokaciju za koju smatra da se nalazi u Beloj Crkvi.

"Nema borbe, nema razgovora. U jednom trenutku zvoni telefon i iz mog džepa jedan od njih vadi telefon i stavlja na uvo, otaljavam razgovor sa prijateljem. Prebacuju me u drugo vozilo koje ima klizeća vrata i koje se zaustavlja na peščani teren", priča Cvetković.

Kapuljaču koja mi je bila na glavi daću jednoj stranoj ambasadi, tražiću međunarodnu sitragu.

Nakon ulaska u prostoriju, kaže Cvetković, jedna od osoba pitala ga je: Da li si svestan šta radiš?

"Akcenat mi deluje kao slovenački", kaže on i dodaje da je tokom boravka u prostoriji čuo nadletanje helikoptera.

Posle nekog vremena Cvetković kaže da su ga otmičari pitali gde žele da ga odvedu.

"Ostavili su me blizu mesta gde sam tražio. Tražili su da pet minuta ne skidam kapuljaču ako želim da živim", kaže on.

Cvetković naglašava da ga policija nije pronašla već da je on pozvao policijskog službenika čiji broj zna napamet.

"Dolazi za minut i u vozilu MUP-a me dovoze do SIV-a, u kabinet (državne sekretarke u MUP) Dijane Hrkalović. Tu su bili ljudi, kako su rekli, koji su radili na slučaju. Razgovarali su sa mnom četiri, pet sati, ponašanje svih je bilo profesionalno", kaže on

Pao sam na poligrafu na pitanju da li radim za stranu službu.

Dodaje da ga je pregledala ekipa Hitne pomoći i da mu je data hrana, a da je posle odveden na Vojno-medicinsku akademiju gde ga, kako kaže, smeštaju u apartmanski deo.

"Rečeno mi je da bi zbog istrage i zdravstvenog stanja bilo bolje da tu ostanem neko vreme.", kaže Cvetković i dodaje da se u međuvremenu čuo sa ocem.

Cvetković je rekao da od ponedeljka uveče ima policijsko obezbeđenje 24 sata, a na početku konferencije se zahvalio celokupnoj javnosti, kao i strukovnim udruženjima i kolegama.

On je odbacio mogućnost da je policija sarađivala sa njegovim navodnim otmičarima, ali da misli da u Srbiji postoji više otuđenih centara moći, od kojih neko možda ima svoje ljude unutar sistema.

Cvetković je rekao da pokušava da spreči upliv politike u taj slučaj i rekao da treba da bude sramota sve one koji su pokušali da zloupotrebe taj događaj.

Foto: Tanjug