SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMOCIJA
 
Daily Mail promovira hrvatski turizam
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 08.08.2017. - 08:45:18
LONDON - Britanski dnevni list Daily Mail je pod naslovom "Britanski turisti klone se terorizmom pogođenih država na sjeveru Afrike, a odlaze u suncem okupanu Hrvatsku i Dubai" u kojem se bavi podacima britanskog Nacionalnog statističkog ureda. 

Prema tim podacima 1996., godinu nakon završetka ratnih operacija, Hrvatsku je posjetilo 12,600 britanskih turista dok je taj broj 2016. godine porastao na 394 tisuća.

Napominju da je za svou ljetni odmor Hrvatsku ove godine izabrao i vođa laburista Jeremy Corbyn. Britanski turisti posljednjih godina sve manje putuju u Francusku, a sve više idu u Španjolsku i Italiju. 

Ne žele više i u nekad popularne Tursku, Egipat i Tunis zbog straha od terorističkih napada. Prošle godine u Španjolsku je putovalo 12,9 milijuna Britanaca dok ih je prije 20 godina u toj državi bilo 6,9 milijuna.

Dok je prije 20 godina 221 tisuća Britanaca za odmor izabralo Tunis, prošle godine je ta brojka pala na samo 2,200 turista. Veliki pad britanskih turista zabilježili su Egipat, Turska i Francuska, a pretpostavlja se da je to iz straha od terorističkih napada koji su se događali proteklih godina.  Uz Hrvatsku, veliki rast broja Britanaca zabilježili su i Ujedinjeni Arapski Emirati te Poljska.