SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GOVOR MRŽNJE
 
Đakićev sin priveden zbog sramotne objave na Facebooku
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.01.2019. - 12:51:41
ZAGREB - Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku, javlja RTL.

Na fotografiji koju je na svom Facebooku objavio Ivan Đakić, vidi se ustaša koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina. Mlađi Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan Božić".

Zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić danas je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnom Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta", a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje", stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.