SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOGOMET
 
Dalić: Nismo iskoristili uspjeh, a Kinezi su shvatili da Hrvatskoj trebaju stadioni
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 17.07.2019. - 06:56:15
ZAGREB - Zlatko Dalić i šef Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, gostovali su u sinoćnjoj emisiji HRT-a povodom obilježavanja dočeka u Zagrebu i povijesnog srebra u Rusiji, koji Hrvatska prema mišljenju Dalića i Kustića nije iskoristila.

"Govorilo se o stadionu. Kinezi su došli u Hrvatsku, rekli su:

"Ima ih četiri milijuna, ovo je malo veće selo u Kini, Hrvati su sposobni.

"Došli su učiti kod nas, a mi to nismo iskoristili. Ja u Hrvatskoj ne vidim da piše da je ovo zemlja svjetskih viceprvaka, zemlja najboljeg nogometaša svijeta. Dođeš na Trg bana Jelačića, pa tamo nigdje ne piše da su tu dočekani hrvatski nogometaši, a svaki dan su tamo stotine turista koji nemaju pojma o tome."

O problemu stadiona u Hrvatskoj govorio je i šef HNS-a, Marijan Kustić.

"Složio bih se sa Zlatkom, velika smo sportska nacija, ali nismo riješili financiranje sporta, infrastruktura nam je nikakva. Što se tiče samog stadiona, izbjegavam to nacionalno, jer želim da Hrvatska igra po cijeloj zemlji. Dolazak Kineza u Goricu i Rijeku, duboko se nadam da će uroditi plodom", rekao je Kustić pa nastavio:

"Kad bi se mene pitalo, srušio bi Maksimir i na tom mjestu napravio novi stadion. Potreban nam je novi i kvalitetan stadion. Imamo dobru priču u Osijeku, trebalo bi obnoviti Poljud, priča se o obnovi Kantride..."

Kustić je otkrio da je u četvrtak sastanak oko Maksimira.

"U četvrtak je sastanak oko Maksimira, ja se duboko nadam da će nešto od toga biti, previše je u njega uloženo, a ništa nije dobiveno, ne pruža nikakvu sigurnost. Povoljnije je da se sruši i napravi novi stadion na istom mjestu. Molio bih sve da maknemo dio priče oko nacionalnog stadiona. Hrvatska mora igrati u cijeloj zemlji."