DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
Dalić proglašen najboljim trenerom Europe
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 10.11.2018. - 18:19:37
ANTALIJA - Zlatko Dalić proglašen je najboljim trenerom Europe. Hrvatski izbornik gostovao je kao predavač na 39. simpoziju AEFCA-e u Antaliji, gdje je u izboru Asocijacije europskih nogometnih trenera dobio veliko priznanje.

"Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh. Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije, zapitao sam se zašto ne uspijevamo u tome i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje, kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh", rekao je Dalić.

Dalić je još jednom ispred sebe stavio nogometaše, koji su, kako kaže, odradili najveći dio posla u Rusiji, a posebno je pohvalio kapetana Luku Modrića.

"Zapravo, to nije bio moj, nego uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao. Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao", naglasio je.

Iako su se igrači poput Mandžukića, Ćorluke i Subašića oprostili od reprezentacije, Dalić vjeruje kako Hrvatska može napraviti veliki uspjeh i na Europskom prvenstvu 2020. godine.

"Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo'', zaključio je.