SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI PROBLEMI
 
Darko Planinić blokirao Cibonu
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji.hr
Datum objave: 01.10.2014. - 10:23:36
ZAGREB - Cibona je dobila prijelaznu upravu, ali svakodnevica se nije promijenila. Traje utrka protiv vremena kako bi se do petka i 1. kola ABA lige protiv Olimpije (20.30, Draženov dom) skinula zabrana registracije novih igrača koja je nastupila kada je Darko Planinić prijavio klub Hrvatskom košarkaškom savezu.

- U stalnom smo kontaktu i nudimo mu različita rješenja za obročnu otplatu. Prijavio nas je zbog dijela dugovanja za poreze i stan. Neto ugovor je u cijelosti naplatio - kaže Domagoj Čavlović kojem je nova skupština kluba skinula prefiks v. d. i dala mu četverogodišnji direktorski mandat. Ako ničim drugim, zaslužio ga je sprječavanjem potpunog raspada momčadi koja je u travnju osvojila ABA ligu.

Cibona je prošle sezone posudila Planinića od Maccabija i preuzela njegov ugovor od 310.000 američkih dolara neto. Dug zbog kojeg je nastao spor iznosi oko 880.000 kuna. Ne bude li dogovora do petka “vukovi” će Slovence gristi bez Lalića, Baraća i posljednjeg pojačanja Devona van Oostruma (21 godina, 193 cm) koji je stigao na posudbu iz španjolske lige.

- Baskonia će i dalje plaćati veliki dio njegovog ugovora pa praktički dolazi za ‘stan i hranu’. Radi se o potpuno drugačijoj priči od ugovora s Planinićem. Nismo izašli iz financijskih okvira koje smo najavljivali uoči sezone - priča Aco Petrović koji je od ponedjeljka novi predsjednik Cibone. Izabrala ga je nova skupština u kojoj su još Čavlović, Kojić, Antunović i Ivan Artuković iz Francka.

- Moja uloga u klubu neće se promijeniti, a moja predsjednička funkcija je prijelazno rješenje. Ivan Artuković će biti novi predsjednik, ili kako ja to volim reći, ‘primus inter pares’ budućeg Upravnog odbora koji će preuzeti upravljanje klubom najkasnija do kraja godine, a ja se nadam već do kraja studenoga. Odmah smo ga stavili u skupštinu kako bi se što prije i bolje upoznao s radom kluba, a zajedno ćemo tražiti ljude za upravu.

Godine su jučer bile zanimljiva tema. Petrović se ne boji da je Artuković (27) zelen za predsjedničku funkciju, kao niti da će novi Cibonin stranac naštetiti proklamiranom razvoju mladih igrača.

- Na pragu smo dogovora s novim A-1 ligašem Goricom. Ustupit ćemo joj neke mladiće, ali nećemo slati svog trenera