DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UPOZORENJA
 
David Attenborough: Sunovrat civilizacije je na horizontu
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 03.12.2018. - 21:19:49
VARŠAVA - Slom civilizacije i svog prirodnog svijeta je na vidiku, izjavio je poznati britanski prirodnjak i televizijski novinar 92-godišnji sir David Attenborough na summitu Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, koji se upravo održava u Poljskoj.
David Attenborough je odabran da se kao predstavnik čovječanstva obrati izaslanicima iz 200 zemalja koji u Katowicama diskutuju o načinima provedbe Pariškog dogovora o klimatskim promjenama iz 2015. godine. 
"Upravo se suočavamo s katastrofom globalnih razmjera koju je stvorio čovjek, našom najvećom prijetnjom u više tisuća godina: klimatskim promjenama. Ukoliko ne stupimo u akciju, slom naših civilizacija i nestanak velikog dijela prirodnog svijeta je na horizontu." 
"Narodi svijeta su progovorili. Vreme nam ističe. Oni žele od vas, donositelja odluka, da počnete djelovati odmah. Predvodnici svijeta, vi morate predvoditi. Produžetak civilizacija i prirodni svijet o kojem mi ovisimo je u vašim rukama." 
Nedavno provedene studije pokazuju da je dvadeset najtoplijih godina u novijoj povijesti svijeta bile u posljednje 22 godine, od kojih su uvjerljivo najtoplije bile posljednje četiri godine, piše Guardian.