SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POČAST
 
David Beckham prvi nogometaš koji će u Americi dobiti svoj kip
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 09.02.2019. - 20:31:12
LOS ANGELES - David Beckham je sigurno bio prva velika zvijezda koja je zaigrala u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije MLS-u.

Beckham je šokirao nogometnu javnost na ljeto 2007. godine kada je odlučio napustiti Real Madrid i karijeru nastaviti u dresu američkog LA Galaxyja. Odlazak tako velike zvijezde u SAD je bio veliki šok za nogometnu javnost, no ispostavilo se da je Becks otvorio vrata u Americi za mnoge zvijezde koje su kasnije krenule njegovim stopama.

Ne treba ni govoriti da je tada Beckham bio jedan od najpopularnijih sportaša u Americi iako se zna da nogomet nije nešto posebno popularan u ovoj državi. Međutim, Beckham je igrajući za LA Galaxy ostavio veliki trag, te dao ogroman doprinos za razvoj igre u SAD-u.

Da to Amerikanci znaju cijeniti najbolje su dokazali prije nekoliko dana kada su objavili da će Beckham biti prvi igrač koji će dobiti svoj kip. On će biti otkriven ispred stadiona ovog tima u Los Angelesu 2. ožujka pred meč protiv Chicago Firea.

Stadion Dignity Health Sport Park sada će krasiti kip 43-godišnjeg legendarnog nogometaša koji je još jednom pokazao svoju veličinu. Beckham je za Galaxy odigrao 124 utakmice i postigao 11 golova, te je donio ovom timu dvije uzastopne titule prvaka, piše Sportsport.ba.