SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HUMANITARNA AKCIJA
 
Dejan Stanković za 200. inkubator
Autor/izvor: SEEbiz/B92
Datum objave: 13.02.2012. - 12:46:33

BEOGRAD - Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dejan Stanković, priključio se akciji "Bitka za bebe" uplatio novac za kupovinu 3 nova inkubatora.

 

Inkubatori će biti uskoro isporučeni Opštoj bolnici u Valjevu, Opštoj bolnici u Negotinu i Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Dejan Stanković je redovni učesnik humanitarnih akcija u Srbiji, ali je do sada insistirao na anonimnosti. 

Proslavljeni fudbaler i otac troje dece je pristao da se njegovo ime objavi, kako bi pomogao u animiranju javnosti i skretanju pažnje na probleme sa kojima se sreću prevremeno rođena deca u Srbiji. 

Osnovni cilj „Bitke za bebe“ je bio nabavka sredstava za kupovinu 100 novih inkubatora za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana.

Današnjom donacijom je zabeležena dupla pobeda koja istovremeno predstavlja veliki podstrek pred nove aktivnosti u Godini beba. 

"Dejan Stanković je tek nakon naše molbe pristao da objavimo njegovu donaciju. Izuzetno mi je drago što je baš jedan takav sportista, da se tako izrazim, ’poentirao’ i zaokružio broj nabavljenih inkubatora na 200. Godina beba je tek počela i predstoji nam još puno bitaka koje moramo da dobijemo u saradnji sa svim ljudima dobre volje kako bismo našim najmlađim borcima obezbedili adekvatnu negu“, izjavio je predsednik Upravnog odbora Fonda B92, Veran Matić. 

Fond B92 je 2012. godinu proglasio Godinom beba tokom koje će se front delovanja boraca za živote naših najmlađih i najhrabrijih sugrađana proširiti na sve segmente koji nedostaju našim mališanima za neometano i srećno odrastanje.

 Medvescak