DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRITIKE
 
Depardieu: Kusturica je običan prevarant
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.09.2016. - 19:35:55
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu osuo je paljbu po reditelju Emiru Kusturici koji se na festivalu u Veneciji bori za Zlatnog lava sa svojim novim filmom "Na mliječnom putu".

Depardieu je u intervjuu za list La Repubblica, a kojeg prenosi portal N1, napao Kusturicu uoči premijere njegovog novog filma u Veneciji. 

"Kusturica je običan prevarant, šibicar. On je fikcija, lažov. On hoće biti Ciganin, a on to nije, on je sin dobrostojećih roditelja... Isto tako, on hoće biti Srbin, ali nije ni to. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno", rekao je Depardieu. 

Francuski glumac iznenađen je što je njegova kolegica i jedna od najljepših žena svijeta Monica Belluci htjela da surađuje sa Kusturicom iako ju je, kako kaže, upozorio da to ne radi. 

"Rekao sam joj da je apsurdno da radi s njim. Dobro je poznajem, ona je vrlo pametna žena, lijepa, senzualna, ne mogu shvatiti kako je prihvatila da snima film s jednim takvim tipom. Kod njega ne postoji ništa osim obmane i laži", zaključio je Depardieu. 

Depardieu je posjetio Srbiju 2014. godine, kada se sastao i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Poznat je po svom ekscentričnom ponašanju, sklonosti alkoholu i kontroverznim političkim stavovima, a zanimljivo je da, poput Kusturice, hvali politiku ruskog predsjednika Vladimira Putina.

 Medvescak