SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRANSFERI
 
Dinamo za Olma traži 40 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz / Sportske novosti
Datum objave: 11.04.2019. - 08:23:03
ZAGREB - Jučer je iz izvora bliskim maksimirskom klubu procurila informacija da će Dinamo za Španjolca Danija Olma izvjesiti cijenu od 40 milijuna eura! Do sada se baratalo cifrom od 25 milijuna, ali ona je u međuvremenu očito bitno poskočila. 

Transfermarkt ga cijeni s 15 milijuna eura, ali u plavom klubu ne mare zbog takvoga iznosa, mladu zvijezdu žele unovčiti na spektakularan način, pišu Sportske novosti. I ona bivša brojka koja je sad nestala kao prebrisana mokrom krpom, ona od 25 milijuna, bila bi najveći transfer u povijesti Modrih, dva milijuna veći od onog Marka Pjace kad je otišao u Juventus.

Zašto su u Maksimiru porasli apetiti kad se radi o Olmu? Razlog je jednostavan. Osim što svi drže da je Olmo fenomenalan mladi igrač koji će uskoro postati i A reprezentativac Španjolske, bitna stvar leži u činjenici da u Maksimiru ima dovoljno novca u blagajni, te da klub ovog trenutka zapravo uopće nema potrebu prodavati igrače!

Također, razmišlja se i o Europskom prvenstvu mladih u Italiji i San Marinu. Olmo je jedan od najboljih igrača mlade Furije, pa ako doguraju daleko, a Dani pokaže ono što zna, cijena jednostavno mora skočiti.

Makar, u Maksimiru će nam "off the record" kazati da Dinamo nikada službeno nije izvjesio cijenu od 25 milijuna eura za Olma te da se do nje došlo onako površno, još prije nego što će mladi Španjolac odigrati fenomenalno u Dinamovoj povijesnoj sezoni u Europskoj ligi. Sad je priča drukčija... Dani je postao standardni reprezentativac U-21 vrste Španjolske, izbornik A selekcije Luis Enrique o njemu je govorio u superlativima, pozvao ga je i na jedan trening svoje reprezentacije, a našao se i u prestižnom izboru za najboljeg mladog igrača Europe Golden Boy.

Zainteresiranih je puno, a Olmo bi se čak mogao i vratiti u klub iz kojeg je stigao u Dinamo, Barcelonu! Najveći katalonski sportski listovi, Mundo Deportivo i Sport, donosili su slične priče prije početka zimskog prijelaznog roka, kao "Barcelona je zainteresirana za Danija Olma i krenula je u akciju"... Barcelona već dugo prati Olma i šalje svoje emisare u Maksimir te je zaista poduzela konkretne korake. Vodstvo kluba, uključujući i sportskog direktora Erica Abidala, sastalo se s Olmovim zastupnicima ne bi li ispitalo teren za odlazak u klupske prostorije Dinama u Maksimirskoj 128.

Međutim, zanimanje za Olma pokazao je i najveći konkurent Barcelone, Real Madrid. Kraljevski bi klub Olma pridodao svojoj već bogatoj koloniji mladih i perspektivnih, uglavnom španjolskih igrača.

Mnogi španjolski kolege Olmovu priču uspoređuju s onom Gerarda Piquea, koji je također kao tinejdžer napustio La Masiju i otišao u Manchester United, da bi se kasnije vratio i postao jedan od stupova momčadi.

Naravno, u Dinamu dobro znaju da moraju biti oprezni i pozorno osluškivati tržište kako bi zaista ostvarili takav senzacionalni transfer. Jer nikako se ne smije smetnuti s uma da Olmu u lipnju 2021. godine ugovor s Modrima prestaje, dakle traje još dvije godine. A znamo da igrači šest mjeseci prije isteka ugovora mogu potpisati s drugim klubovima. Naravno da u takvim okolnostima cijena drastično pada.