SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PREGOVORI
 
Dinamo želi dovesti Mateja Mitrovića
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 10.01.2018. - 21:39:00
ANKARA - Prema vijestima koje stižu iz Turske, Dinamo je u pregovorima s Bešiktašem oko nekadašnjeg stopera Rijeke Mateja Mitrovića. 

S obzirom na to da je prije svega 12 mjeseci stasiti Požežanin plaćen više od četiri milijuna eura, a njegov ugovor istječe tek u ljeto 2020., najvjerojatnije je kako će dvije strane dogovoriti posudbu, iako postoji mogućnost da Modri otkupe njegov ugovor.

Ova opcija spominjala se još prije nekoliko dana, međutim današnja potvrda transfera Leonarda Sigalija u argentinski Racing pokazatelj je kako čelnici Dinama svjesno otvaraju mjesto za 24-godišnjeg hrvatskog stopera čija je karijera odlaskom u inozemstvo, unatoč drugačijim predviđanjima, krenula silaznom putanjom.

Prisjetimo se, Mitrović je na Rujevicu stigao iz vinkovačke Cibalije u ljeto 2013. godine za svega 130 tisuća eura. Pod vodstvom Matjaža Keka vrlo je brzo eksplodirao, a s vremenom i postao neizostavni član udarne postave Rijeke. Ukupno je skupio preko stotinu nastupa, dok se s vremenom probio i do hrvatske reprezentacije za koju je skupio devet susreta.

Međutim, po dolasku u Istanbul, stvari nisu krenule očekivanim smjerom. Naime, u godinu dana Mitrović je skupio svega dvadesetak nastupa za Bešiktaš, od toga tek nekolicinu od prve minute. Kumovala je tome i sjajna forma stoperskog tandema Pepe - Tošić, a kako je sada u Istanbul još stigao i Domagoj Vida, jasno je kako će Mitrović teško dobiti priliku.

"Po meni, vrlo je logično što Bešiktaš traži klub kojem će posuditi Mitrovića, kažem posuditi jer je to prioritet. Osobno ne vjerujem da će ga prodati za manje od onog koliko su platili, ali sve je moguće. Osobno mi je žao što nije pronašao svoje mjesto u prvih 11, ali pored Pepea i Tošića to baš i nije bilo lako", rekao je za Index novinar Milliyeta Kadir Onur Dincer.

"Najčešće je igrao u Kup natjecanjima, a sada kad je došao Vida, vjerojatno više ni to neće. Po meni Vida će iz prve ekipe istisnuti Tošića pa će on i Portugalac biti prvi stoperski tandem, dok će Tošić čekati svoju priliku. Mitrović bi do ljeta minute skupljao na kapaljku, slijedom čega je bolje da ode i negdje uhvati formu. Još nije dokazao da mu je ovdje mjesto."