SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ROCK IKONE
 
Disciplina kičme predstavila boks set “Ove ruke nisu male 3”
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.02.2015. - 23:54:02
BEOGRAD - Diskografska kuća “Maskom rekords” predstavila je danas u “Metropolis music cafeu” u Beogradu boks set “Ove ruke nisu male 3”, kultne prestoničke grupe “Disciplina kičme”.
U njemu su tri diska (remasterizovani albumi “Najlepši hitovi uživo”, “Dečja pesma”, “Zeleni Zub na planeti dosade” i “Nova iznenađenja za nova pokolenja”, sa bonusima) i DVD sa 12 arhivskih snimaka sa koncerata i snimanja spotova, pišu Večernje novosti.

Rock novinar i publicista Aleksandar Žikić rekao je da na ovdašnjoj sceni gde je sve teško, a ako nije teško onda je glupo, najbolje kad izađe ovakav boks set, sa nekim od najboljih jugoslovenskih albuma ikada snimljenih:

- Bez obzira na to što nas sa svih strana napadaju bas, bubanj, trube i glas, sve je artikulisano.

Rock kritičar Dragan Ambrozić istakao je da je “Šarlo Akrobata” bila prva grupa sa kojom je Dušan Kojić Koja došao na scenu, a da je sa “Disciplinom kičme” bio stožer formiranja alternativne jugoslovenske rok scene. Po njemu, “Ove ruke nisu male 3” predstavlja vrhunski domet jugoslovenske scene osamdesetih i devedesetih, koji nije samo uspomena, već i poruka za budućnost.

- Hvala što ste došli po ovom kijametu, pravi ste fanovi - zahvalio se Koja na kraju govorancije. - Čudim se Džimiju Pejdžu koji svake godine izdaje remikse, jer mi je dosadno da stalno slušam svoje pesme. Ipak, dok smo pakovali ovaj boks set, bio sam uzbuđen. Ovo je kapitalno delo jugoslovenskog rokenrola!

Foto: Večernje novosti