SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOŠARKA
 
Divac ostaje u Kingsima do 2023.
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 11.04.2019. - 19:46:57
SACRAMENTO - Generalni menadžer Sacramento Kingsa Vlade Divac i rukovodstvo Sacramenta postigli su dogovor da Srbin do kraja sezone 2022/23. ostane na mestu prvog operativca kluba iz prestonice Kalifornije, prenose američki mediji.

Nekadašnji košarkaš Kingsa, Los Angeles Lakersa i Charlottea u Sacramentu radi od 2015. godine, a važeći ugovor ističe mu na kraju sledeće sezone.

Prethodnih nekoliko dana Vlade Divac na svoju adresu dobija samo lepe vesti. Nedavno je obelodanjeno da će on biti novi član Nejsmitove Kuće slavnih, a The Athletic navodi da je Srbin prihvatio ponudu čelnika Kingsa i da će nastaviti da radi na jačanju perspektivnog tima koji je ove sezone prevazišao sva očekivanja.

Divac je zajedno sa trenerom Dejvom Jejgerom 2017. godine produžio ugovor do 2020, ali još nije izvesno da li će strateg Kingsa ostati na klupu. NAvodno, sve je u rukama upravo Divca i od njegove procene zavisi Jejgerova budućnost u Sacramentu.

Divac je dolaska na funkciju mnogo rizikovao, a često osporavani potezi dali su rezultat u tek završenoj sezoni za Kingse. Tim iz Kalifornije je 2017. trejdovao Demarkusa Cousinsa, a posle nekoliko dobrih igrača koje su birali na draftovima, mlada i poletna ekipa je imala odličan rezultat u sezoni 2018/2019.