SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
E-KNJIGE
 
Do kraja godine još 18 knjiga domaćih autora besplatno na internetu
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 26.02.2018. - 10:08:14
ZAGREB - U okviru projekta 'Besplatne elektroničke knjige' Društva za promicanje književnosti na novim medijima tijekom 2018. bit će objavljeno 12 probranih naslova suvremene hrvatske književne produkcije u bibliotekama 'Online' i 'Mali rakun' te još šest naslova istaknutih riječkih autorica i autora u prvom kolu novopokrenute biblioteke 'elektroRI'.

Kao i prethodnih godina, u okviru biblioteka 'Online' i 'Mali rakun' bit će objavljeno šest proznih i šest pjesničkih naslova, koje potpisuje šest autorica i šest autora, u četiri bloka: ženski i muški pjesnički blok te ženski i muški prozni blok, javljaju iz Društva za promicanje književnosti na novim medijima koje vodi pisac Krešimir Pintarić.

U okviru ženskog pjesničkog bloka bit će objavljen 'Valcer zmija' Ane Brnardić, nagrađen Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike 2005. godine, 'Kauč na trgu' Dorte Jagić, za koju je autorica 2014. godine dobila uglednu nagradu The European Poet of Freedom Award, te 'Staklene breze' Katje Knežević, nagrađene Goranom za mlade pjesnike 2014. godine.

U okviru muškog pjesničkog bloka bit će objavljen 'Freud na Facebooku' Davora Ivankovca, za koji je autor nagrađen Goranom za mlade pjesnike 2012. godine te Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike 2013. godine, 'Crna pokrajina' Marka Pogačara, višestruko nagrađivanog pjesnika, esejista i prozaika, te 'Tihi alati' Milka Valenta, višestruko nagrađivanog pjesnika, dramatičara i prozaika.