SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BOJKOT
 
Đoković pozvao sve igrače na bojkot novog Davis Cupa
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 24.11.2018. - 17:29:47
BEOGRAD - Novak Đoković, inače predsjednik savjeta igrača ATP-a, pozvao je sve tenisače na bojkot Davis Cupa prema kojem stoji da tenisači moraju nastupati u tom natjecanju da bi mogli igrati na Olimpijskim igrama.

Tu je vijest potvrdio Fredrik Rosengren trener Kylea Edmunda.

''Davis Cup je mrtav. Nisam čuo da je bilo tko od igrača rekao nešto pozitivno o novom formatu. Zar stvarno mislite da će ga Đoković ili Federer igrati? To je glupost'', rekao je trener najboljeg britanskog tenisača, pa je dodao:

''Kyle je primio mail. Možda to nema veze s Davis Cupom, ali Kyle je dobio Novakov mail prošli tjedan. ITF ima pravilo prema kojem igrač mora nastupiti u barem dva meča u Davis Cupu kako bi mogao braniti boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama. Đoković je pozvao igrače da bojkotiraju to pravilo, što jasno govori da on nema namjeru igrati Davis Cup.

Francuska i Hrvatska igraju zadnje finale Davis Cupa po starom sistemu. Od sljedeće godine, 18 reprezentacija sudjelovat će u elitnoj trci, a prvak će biti poznat poslije završnog turnira, koji će se odigrati od 18. do 24. studenog u Madridu.