DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSVETA PILIĆU
 
Đoković: Šjor Niko je moj teniski otac
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 30.09.2018. - 19:19:31
BEOGRAD - Novaka Đokovića ovog je vikenda u Beogradu posjetio legendarni hrvatski trener Nikola Pilić.

Baš na Pilićevoj akademiji, u koju je stigao kao 12-godišnjak, Đoković je stasao. U njoj je proveo četiri godine. Pilić mu je i danas inspiracija, a na društvenim mrežava Đoković mu je posvetio vrlo emotivan status koji prenosimo u cijelosti.

- Šjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovjek koji je nesebično dijelio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili objeručke u svoju tenisku akademiju u Njemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom djetetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvijek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspirira.

- On uskoro puni 80 godina, a provodi skoro svaki dan po četiri sata na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan, ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelene Genčić, pa sve do Nikija kao osnova za sve moje podvige. Niki je jedini trener u povijesti tenisa koji je osvojio pet Davis Cupova za tri različite nacije (Njemačka, Hrvatska, Srbija).

- Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Europi, u kojoj su stasali velikani poput Beckera, Sticha, Ivaniševića... Pa dobro, i ja sam tu bio :) Vječno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju obitelj - zaključio je Đoković.