SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PODRŠKA
 
Dom kulture Studentski grad: Podrška portalu SEEcult
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.06.2017. - 12:43:08
BEOGRAD - Dom kulture „Studentski grad“ daje institucionalnu podršku SEEcult-u, kao jedinom medijskom portalu isključivo namenjenom sadržajima iz oblasti kulture, koji je u prethodnih 15 godina postao sabirno mesto tekstova, vesti, intervjua i najava za najbitnija regionalna i domaća kulturna dešavanja.

- Ovom prilikom se zahvaljujemo portalu SEEcult na dugogodišnjoj saradnji i nadamo se da će naša, kao i podrška drugih institucija, udruženja, kulturnih radnika i umetnika pomoći u očuvanju ovog veoma važnog i nezaobilaznog mesta za sve ljubitelje i konzumente kulture i umetnosti. Rezultati konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a pogotovo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda u oblasti savremenog stvaralaštva i produkcije, nedvosmisleno pokazuju da postoje ozbiljni problemi u evaluaciji kvaliteta projekata i raspodeli predviđenih sredstava. Ipak, čini se, da glavni problem leži na samom početku, odnosno raspisivanju konkursa i učešća državnih ustanova, neprofitnih organizacija i privatnih preduzeća na istim javnim konkursima.

Pošto ne postoji jasna i dobra državna kulturna politika ili strategija, koja bi osnaživala institucije a podržavala nezavisnu scenu, podstičući saradnju ta dva važna dela kulture, na ovaj način se stvaraju novi problemi u realizaciji i produkciji projekata ili manifestacija, kao i mogućnosti netransparetnog delovanja i nepotističkog dodeljivanja sredstava, saopšteno je i DK Studentski grad.

Portal SEEbiz pridružuje se rečima podrške. Uvek smo kvalitetno sarađivali sa SEEcultom koji je jedan od malobrojnih ozbiljnih portala na ovim prostorima.

 Medvescak