DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VAN PAMETI
 
Dončiću prijeti neigranje na All-Star utakmici iako ima više glasova od Hardena i Curryja
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 25.01.2019. - 09:01:09
NEW YORK - Objavljene su prve petorke Istoka i Zapada za NBA All-Star koji se 17. veljače igra u Charlotteu.

Među starterima Zapada nema Luke Dončića iako je tinjedžerska (19) rookie senzacija iz Slovenije nakon samo par mjeseci u NBA-u toliko očarala navijače da su više glasova od njega u izboru za All-Star dobili samo LeBron James i Giannis Antetokounmpo, kapetani Zapada i Istoka.

Dončić je dobio tri milijuna i tristo tisuća glasova navijača, više nego NBA superzvijezde i neki od najboljih košarkaša svijeta - Stephen Curry, James Harden, Kevin Durant, Russell Westbrook...

I dok bi prema glasovima navijača Dončić bio neprikosnoveni član prve petorke ne samo njegove konferencije, nego i cijele lige, najboljem rookieju lige presudili su igrači i novinari.

Prilikom izbora članova prvih petorki, glasovi se vrednuju ovako: 50 posto vrijede navijački, 25 posto novinara i 25 posto igrača.

Njihovi glasovi odlučili su da Dončić ne bude u prvoj momčadi Zapada. Tamo će kapetanu LeBronu društvo raditi James Harden, Stephen Curry, Kevin Durant and Paul George.

Sada Dončić čeka do idućeg četvrtka kako bi saznao hoće li ga NBA treneri izabrati kao zamjenu i hoće li tako dobiti priliku da u prvoj sezoni u najjačoj ligi svijeta igra prvu All-Star utakmicu ili će dobiti utješnu nagradu u vidu igranja utakmice rookieja.

Podsjećamo, od kraja 2017. NBA liga je promijenila format All-Star meča. Nema više utakmice Istok protiv Zapada, nego se momčadi zovu po imenima kapetana.

Tako su prošle godine igrali Team LeBron protiv Teama Curry, a ove će igrati Team LeBron protiv Teama Antetokounmpo. Ekipe se tako zovu po igračima koji su ukupno dobili najviše glasova i koji su kapetani.

Oni će svaki sebi od ovih igrača izabrati suigrače za petorke u "draftu dvojice", bez obzira na to u kojoj konferenciji i na kojoj poziciji njihovi izabranici igraju. Antetokounmpo će birati prvi, a zatim LeBron i tako naizmjenično do kraja.

Kako smo napisali, rezerve biraju treneri NBA klubova.