DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Dopisnici iz Bijele kuće uzvratili Trumpu i založili se za slobodu medija
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 30.04.2017. - 08:52:28
WASHINGTON - Organizatori večere na kojoj se godišnje okupljaju dopisnici Bijele kuće uzvratili su u subotu navečer na kritike i napad američkog predsjednika Donalda Trumpa, koje je izrekao na skupu u Pennsylvaniji gdje je obilježavao svojih prvih sto dana na vlasti.

"Nismo lažne vijesti, nismo propale novinske organizacije i nismo neprijatelji naroda", kazao je Jeff Mason, dopisnik agencije Reuters i predsjednik udruge dopisnika Bijele kuće, ujedno i organizator večere na kojoj su se u subotu navečer okupili predstavnici medija.

"Napad na bilo koga od nas napad je na sve nas", dodao je Mason. "Moramo ostati oprezni. Svijet nas gleda", kazao je.

Mason je također istaknuo: "Ovdje smo da bismo slavili medije, a ne predsjedništvo", misleći na obilježavanje prvih sto dana predsjedničkog mandata Donalda Trumpa, koji je istu večer to obilježavao na skupu u Pennsylvaniji.

Ranije je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer opovrgnuo da je skup u Harrisburgu organiziran kako bi Trump izbjegao večeru i druženje s novinarima navodeći kako je to Trumpu bila prilika susresti se i razgovarati s glasačima koji su glasali za njega o onome što su njegova postignuća u prvih sto dana vlasti.