SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ABA LIGA
 
Drastične kazne čelnicima Crvene zvezde i Budućnosti, traži se novo vodstvo
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 25.05.2019. - 09:27:26
ZAGREB - Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i prvi čovjek Budućnosti Dragan Bokan kažnjeni su s po 10.000 eura zbog narušavanja ugleda ABA lige. No, budućnost i opstanak regionalne košarkaške lige u aktualnom obliku i dalje je upitna...

Kako se navodi, Nebojša Čović i Dragan Bokan su kažnjeni 'zbog neodgovarajućih komentara tijekom i nakon finala ABA lige' kojima su oštetili ugled natjecanja i njezinih sponzora.

Kažnjen je i košarkaš Budućnosti Norris Cole s 4000 eura zbog neprimjerenog ponašanja za vrijeme pete utakmice finala doigravanja.

Finalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti obilovala je incidentima i neprimjerenim ponašanjem. Predsjednici klubova optuživali su jedni druge za nerede i manipulaciju navijačima koji su tijekom utakmica zastrašivali, vrijeđali i pljuvali igrače.

Vodstvo lige je na Skupštini u Banja Luci raspravljalo i o proširenju lige i odlučeno je da grčki klubovi Olympiakos i Panathinaikos, te izraelski Bnei Herzliye, koji se žele priključiti regionalnoj ligi, da u 'najkraćem roku' dostave kompletnu dokumentaciju kako bi se moglo raspravljati o njihovom priključenju.

- Skupština je zaključila da je za raspravu o ovoj temi potrebno da ti klubovi dostave kompletnu dokumentaciju, koja također zahtjeva i odobrenje njihovih domaćih košarkaških saveza kojima pripadaju', navodi se u priopćenju.

Skupština ABA lige na današnjoj sjednici nije produžila mandat sadašnjoj upravi i donijela je odluku da se 'što prije započne postupak' izbora novog vodstva.

 Medvescak