SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ROĐENDAN
 
Dražen Petrović danas bi proslavio 50. rođendan
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 22.10.2014. - 10:17:02
ZAGREB - Najbolji europski košarkaš svih vremena Dražen Petrović danas bi proslavio 50. rođendan.
U Muzeju Dražena Petrovića danas će se predstaviti Dječak, edukativni strip prema Draženovom liku i djelu. Autor Frane Petruša uz asistenciju Vlade Šagadina je kroz riječi i crteže ispričao nastanak jedne legende, na najljepši su način odali počast svom dječačkom idolu, a u subotu nas čeka svečani koncert u Lisinskom.

Kao što je najavio ravnatelj Mirko Boch, pod ravnanjem maestra Leopolda Hagera, inače specijalista za Mozarta, Filharmonija će izvesti 40. simfoniju u g-molu kao i Missu brevis. O tome je jučer novinarima ponešto rekao Zdravko Šljivac, zborovođa Zvjezdica:

– Za Dražena nismo htjeli izvoditi Rekvijem, misu za mrtve, jer je on bezvremenski pa ćemo izvesti svečanu Missu brevis, pri čemu ne izvodimo zadnji stavak, već samo one koji su izuzetno svečani. Poveznica Zvjezdica s Draženom je ta da smo mi svoj prvi koncert održali prije 30 godina, a naš prvi gost bio je – Dražen.

U priču o Draženovu 50. rođendanu uključio se i njegov veliki konkurent Arvidas Sabonis koji je poslao posebnu rođendansku plaketu.

Prije 30 godina dogodilo se i nešto jako važno vezano za sudbinu Cibone, o čemu je govorio njen današnji direktor Domagoj Čavlović:

– Dražen je prije 30 godina potpisao ugovor i odigrao prvu utakmicu za Cibonu, čime je krenula priča o osvajanju Europe, podsjetio je Čavlović. Medvescak