DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRUZERI
 
Dubrovnik danas očekuje više od 9.000 gostiju s kruzera
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 29.06.2017. - 11:52:51
DUBROVNIK - Više od devet tisuća gostiju s kruzera očekuje se u četvrtak u Dubrovniku, pokazuju podaci Lučke uprave Dubrovnik, a iz gradske uprave poručuju kako poduzimaju sve da se gužve smanje.

Većina brodova uplovila je jutros, a planirani odlazak je u popodnevnim i večernjim satima.

Kruzer Thomson Spirit dovezao je 1400 putnika, a između šest i devet ujutro uplovili su Horizon s 1828 putnika, Sea Dream sa 120, AIDAblu s 2500 te Silver Muse' s 596 putnika. Oko 12 sati očekuje se uplovljavanje broda MSC Sinfonia s 2679 putnika.
Iz gradske uprave ranije su izvijestili kako se zbog dolaska tih brodova očekuje gužva na prometnicama i veći pritisak pješačkog prometa u području povijesne jezgre i kontaktne zone.
"Sve nadležne službe Grada Dubrovnika, Saniteta Dubrovnik i Turističke zajednice Grada Dubrovnika su u pripravnosti te će u koordinaciji poduzeti sve da se u kritičnom dobu dana stvaraju što manje gužve i zastoji u prometu", najavili su iz Grada.
Pored toga, Lučka uprava Dubrovnik uvela je novi režim za autobuse za prijevoz prema povijesnoj jezgri tako da se po devet autobusa upućuje iz lučkog područja prema Gradu u intervalima od po deset minuta.