SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PAD
 
Dukat grupa: Neto dobit pala 10,6%
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 27.04.2016. - 09:32:05
ZAGREB - Dukat grupa u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je neto dobit od 13,5 milijuna kuna, što je 10,6 posto manje nego u istom razdoblju lani, a smanjeni su joj i prihodi za više od 4 posto, objavljeno je u srijedu iz te tvrtke.
Istodobno, operativna dobit (EBIT) je iznosila 18,6 milijuna kuna i manja je za 13,1 posto.

Poslovni su prihodi grupe u prvom tromjesečju iznosili su 757,5 milijuna kuna i manji su za 4,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Pad bilježe i prihodi od prodaje, za 4,4 posto, na 741,6 milijuna kuna.

 Pritom su prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 38,8 posto ukupnih prihoda od prodaje, smanjeni za 12,9 posto, na 288 milijuna kuna. Prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima, koji čine 61,2 posto ukupnih prihoda od prodaje, istodobno su povećani za 1,9 posto, na 453,6 milijuna kuna.

Poslovni rashodi grupe u promatranom su razdoblju iznosili 738,8 milijuna kuna i manji su za 4,1 posto.

"Tijekom prvog kvartala ove godine vanjsko je okruženje obilježeno nastavkom nepovoljnih gospodarskih i sektorskih trendova iz prethodnih razdoblja. Istovremeno, razdoblje je obilježeno nastavkom dugogodišnjih aktivnosti poslovodstva u dijelu optimizacije poslovnih procesa i troškova poslovanja te povećanja efikasnosti na svim razinama poslovanja", navodi se u poslovnom izvješću.

Vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu u prvom je tromjesečju ove godine iznosila 17,2 milijuna kuna, a najviše je investirano u proizvodne pogone u Hrvatskoj i centralno skladište u Srbiji.

Dukat Grupu čine matično društvo Dukat Zagreb te 13 povezanih društava sa sjedništima u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.