DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Dva rapska nastupa Filmmusicorkestra
Autor/izvor: Krešimir Butković
Datum objave: 12.07.2017. - 09:49:13
RAB - Zagrebačka grupa glazbenika zajedničkog imena Filmmusicorkestar, već svojim prvim nastupima pobudila je veliki interes publike u cijeloj regiji, a kvalitetu njihova rada potvrđuju velika imena, kao što su Vlatko Stefanovski, Zoran Predin, Emir Hadžihafizbegović, Đelo Hadžiselimović...

Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić, koja ističe posebnu naklonost prema Rabu i Rabljanima, publici predstavljaju neke od najznačajnijih muzičkih tema koje su obilježile filmsku epohu. Legendarna Ausencia Gorana Bregovića iz filma Underground već je dobila i svoje video izdanje.

„Filmska glazba je primarni motiv našeg okupljanja. Neke melodije su ostavile neizbrisiv trag i mi smo ih u svojim aranžmanima odlučili donijeti pred publiku“, ističe Elma Burnić.

„Prepoznali smo neiscrpan izvor dobre energije u tim melodijama, a koncerti koje smo održali samo potvrđuju da publika voli ono što se pjevalo i sviralo na velikom ekranu“.

Tko pjeva zlo ne misli, Čaruga, Kod amidže Idriza, Samo jednom se ljubi, Gori vatra, Balkan express, Skupljači perja, samo su neki od nagrađivanih filmova koji će ostati upamćeni i po nezaboravnim melodijama. Filmmusicorkestar ih pred publiku donosi u bossa nova i swing-jazz maniri sa zanimljivo posloženim aranžmanima koji svaki prostor ispunjava posebnom emocijom, a koncerte pretvara u dobro uštimani party. Svjedoči to i zajednički nastup sa Zoranom Predinom u punom i rasplesanom zagrebačkom Jazz caffeu. Slijede koncerti u cijeloj regiji od kojih izdvajamo onaj na Solo Positivo Film Festivalu u Šibeniku te izniman uspjeh u Sarajevu.

Zagrebački Filmmusicorkestar nastupio je u legendarnom sarajevskom Kamernom teatru 55 pred gledalištem ispunjenim do posljednjeg mjesta. Sarajevo, kolijevka glazbe i filma s velikim je zanimanjem dočekalo Filmmusicorkestar čemu svjedoči i činjenica da je koncert danima ranije bio rasprodan. Na sam dan koncerta stjecao se dojam da bi i dodatni koncert bio rasprodan jednako brzo što se na samom početku svirke potvrdilo kada je publika bez imalo oklijevanja zapjevala s bandom dočekavši kraj koncerta na nogama u vrlo emotivnom stanju. Brojni hitovi s filmskog ekrana, donešeni u zaista pomno rađenim aranžmanima i uz izniman vokal Elme Burnić držali su publiku u sjajnom raspoloženju.

Izvrsne solo dionice Željena Klašterke uz razigrane Tihomira Novaka na kontrabasu i Admira Ćulumarevića na ritam gitari, uz već spomenuti vokal Elme Burnić izmamili su osmijeh i na licima brojnih sarajevskih filmaša, Danisa Tanovića, Pjera Žalice, Srđana Vuletića, Ines Tanović, Nedžada Begovića ili pak Jasmina Durakovića.

“Imao sam priliku, kao čovjek koji voli kafanu, slušati Đelem, Đelem u izvedbama mnogih velikih pjevača, ali ovakvu izvedbu kakvu nam je večeras predstavio Filmmusicorkestar nisam nikad doživio, rekao je veliki bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović.

Filmmusicorkestar pred rapsku publiku dolazi 15. i 16. srpnja kada će, zbog velikog interesa, održati čak dva koncerta. Prvi, 15.7. u Conte Neru s početkom u 22h. Posebna gošća koncertne večeri bit će Tamara Galović koja je nedavnim uspješnim nastupom dokazala da s pravom nosi titulu rapske kontese.

Drugi koncert održat će se 16.7. u Moderato Caffeu s početkom u 22h. Glazbeni gost druge koncertne večeri bit će Hrvoje Hodak čija biografija govori o sjajnim glazbenim ostvarenjima od kojih svakako treba spomenuti Belfast Food, suradnju s Arsenom Dedićem te nagradu na Festivalu Šansone u Šibeniku.
Vjerujemo da će u ovoj jedinstvenoj glazbenoj poslastici, zbog čak dva koncertna termina, imati priliku uživati mnogi Rabljani. U nastavku možete pogledati i dva TV spota Filmmusicorkestra:

1. https://www.youtube.com/watch?v=ZKINicb7wpI
2. https://www.youtube.com/watch?v=Go_-9t_s3uM

Autor priložene fotografije: Brian Rašić

 Medvescak