SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PODUHVAT
 
Džeko i Ibričić grade elitne apartmane u Podstrani
Autor/izvor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
Datum objave: 10.05.2016. - 22:55:47
SPLIT - Bivši igrač Hajduka Senijad Ibričić i Edin Džeko, reprezentativac BiH i trenutačni prvotimac talijanske Rome, grade luksuzni turistički objekt u Grljevcu kod Splita. Potvrdio je to splitski odvjetnik Željko Parčina koji zastupa investitorsku tvrtku znakovitog imena "Dž. E. I.", koja je u vlasništvu obitelji sportskog dvojca.
- Obitelji Ibričić i Džeko su ulagači, a riječ je o šest stambenih jedinica s pogledom na more - rekao je Parčina za Slobodnu Dalmaciju.

Prema projektu tvrtke "Velcon Projekt", građevinari "Visokog potkrovlja" u Podstrani podižu višekatnicu s pogledom na Brački kanal u koju bi prvi kupci atraktivnih kvadrata trebali useliti krajem ove godine ili do ožujka iduće godine, ovisno o dinamici obavljanja radova. Prema riječima odvjetnika Parčine, već postoji niz zainteresiranih domaćih i stranih kupaca.

Budući da se radi o objektu udaljenom samo dvadesetak metara od plaže, cijena će zasigurno biti visoka. Prema stručnim procjenama trgovaca nekretninama, cijena na takvoj lokaciji kreće se između 2000 i 2500 eura po četvornom metru. Iako pravni zastupnik investitora iz nogometnog miljea nije htio otkrivati financijske detalje, jasno je kako je riječ o milijunskom projektu.

Nogometnom dvojcu iz susjedne nam države, Podstrana se učinila idealnom lokacijom za realiziranje objekta u kojem će vlasnici stanova moći uživati u pogledu na more i mirnom okruženju, udaljenom samo osam kilometara od središta Splita.

Stanovi su južne orijentacije s koje se pruža predivan pogled na more, a prema neslužbenim informacijama, u planu je izgradnja pothodnika neposredno u blizini zgrade tako da će stanari moći uživati u kilometarskoj šetnji podstranskom rivijerom.

Lokacija ove nekretnine zvučat će primamljivo i turistima koji će unajmljivati apartmane, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da se nalazi na periferiji grada poput Splita, a s druge strane, dovoljno blizu njegovu centru, događanjima i prometnim čvorovima.

Podstrana je prema zadnjem popisu iz 2011. godine imala za trećinu više stanovnika nego deset godina ranije. Posljednjih godina raste i broj inozemnih ulagača koji žele svoj komad zemlje na padinama Peruna, a sada je taj prostor postao bogatiji za još jedan objekt.