DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Elma i Tamara dokazale da s pravom nose titulu rapskih kontesa
Autor/izvor: Krešimir Butković
Datum objave: 09.07.2017. - 22:14:07
RAB - Netom minula subota bila je ispunjena događajima na Rabu. Večer koncerata u tropski vrućoj noći započela je Ribarskom feštom na Barbatu. 

Potom je Mješoviti zbor ''Refuli'' imao svoj rođendanski koncert proslavljajući ga raspjevano u miru dupkom punog Ljetnog kina. Noć je prepolovljena koncertom rapskih kontesa Elme Burnić i Tamare Galović na terasi Lounge bara Conte Nero. Koncert nazvan "Night of Jazz Countess" održan je uz klavirsku pratnju Paula Kempfa. Mnogi su strepili da će brojna događanja u punoj turističkoj sezoni djelovati na posjećenost koncerta.

Iako je iza ponoći održan u Santosu veliki koncert popularnih ''Učiteljica'', Elma i Tamara su dokazale da s pravom nose titulu rapskih kontesa. Prepun Knežev dvor u svom romantičnom izdanju uz upaljene svijeće i jazz uspješnice te crossovere u jazz ruhu oduševio je sve nazočne. Paul je svojim klavirskim preludiranjem otvorio koncert diskretno ostavljajući utisak da je ovo večer velikih i profesionalnih interpreta. Glasovno je koncert započela Elma svojim sigurnim i samouvjerenim izvedbama pjesama Joao Gilberta.

Njen baršunasti glas oživio je usnule ljubavi i zapalio nove. Nakon par Elminih izvedbi uslijedio je i nastup Tamare Galović, Rabljanke koja ima onu finu ''rašpu'' u glasu koja budi temperament u svakome i zaokuplja pažnju. Husky glasom zadivila nas je interpretacijama nekih jazz standarda ali i Norah Jones. Prvi dio koncerta završio je duetom kontesa koje su otpjevale Elminu kantautorsku uspješnicu ''Leptirić u kosi''. Smjenjujući se na bini, Elma i Tamara produžile su koncert do dva sata ujutro dozivajući svojim glasovima nove i nove goste, zvijezde s neba i mjesečinu punog Mjeseca.

Ovacijama kojim su nagrađene po završetku koncerta odužile su se bisevima i toplom zahvalom. Mnogi gosti ali i fanovi rapskih kontesa raspitivali su se za njihov sljedeći koncert na Rabu. Elma i Tamara najavile su svoj nastup za 2.kolovoza u klubu Santos na Pudarici. Elma, Tamara i Paul zahvaljuju organizatorima na uspješno organiziranom koncertu sa željom da ovako nešto ponove još koji put u nestvarno lijepom atriju Kneževa dvora.