SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DISKOGRAFIJA
 
Elton John potpisao za Universal do kraja karijere
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 22.09.2018. - 11:29:11
LONDON - Elton John potpisao je ugovor s Universal Music Groupom koja će ga zastupati do kraja njegove karijere, te će upravljati njegovim stvaralaštvom iz posljednjih 50 godina, priopćeno je iz kompanije u petak.

U ugovoru koji je Universal Music Group (UMG) potpisao s Johnovom tvrtkom Rocket Entertainment, UMG će predstavljati svu novu glazbu glasovitog britanskog pjevača "do kraja njegove karijere", uz njegovo stvaralaštvo tijekom proteklih 50 godina.

"Višestrani ugovor označava početak nove ere proširene suradnje između Eltona Johna i UMG-a te značajno produbljuje njihovo globalno partnerstvo", priopćila je kompanija u izjavi.

Ugovor obuhvaća zaštitu prava objavljivanja Johnovog "orginalnog opusa napisanih pjesama kojim će upravljati Universal Publishing Group daleko u budućnost".
Bravado, UMG-ova kompanija za upravljanje brendom, surađivat će s Rocketom na području promoviranja i prodaje, brendiranja i licenciranja maloprodaje pjevačeve trogodišnje završne turneje "Farewell Yellow Brick Road".

Financijski detalji ugovora nisu objavljeni.

Sedamdesetjednogodišnji Elton John započeo je ovog mjeseca turneju u Sjedinjenim Državama.
John, koji ima dvoje djece u braku s Davidom Furnishom, rekao je kako želi prestati putovati kako bi se fokusirao na obiteljski život.