SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CERTIFIKAT
 
Ericsson Nikola Tesla dobio europski certifikat "Prijatelj bicikliranja"
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.04.2017. - 15:15:29
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla (ERNT) je prva kompanija u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen europski certifikat "Prijatelj bicikliranja" čime je postala članica inicijative društveno odgovornih kompanija u Europi koje imaju cilj smanjiti utjecaj stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje svojih zaposlenika, izvijestio je u četvrtak Sindikat biciklista.

Koordinatora za certificiranje u Hrvatskoj Sindikata biciklista ističe kako je ERNT pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja, odgovornosti prema zdravlju, okolišu, javnom prostoru, uštedama kao i smanjenju emisije ugljikovog dioksida.

"Smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne je važnosti, a primjeri tvrtke ERNT te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, kao prve certificirane javne ustanove, pokazuju pozitivan pomak prema izravnom i aktivnom djelovanju u ovom području", istaknuli su iz Sindikata biciklista.

Direktorici marketinga i DOP-a u ERNT-u certifikat je dodijelio predsjednik Sindikata biciklista Tomislav Nakić-Alfirević.

U priopćenju su dodali da ERNT kontinuirano razvija svijest i povećava motiviranost zaposlenika za praćenje tema iz područja zaštite okoliša i racionalnog gospodarenja energijom te sudjeluje u različitim srodnim inicijativama.

Sindikat kao koordinator certifikacije za Hrvatsku u ime Europske biciklističke federacije provodi program certificiranja 'cycle-friendly' organizacija, što organizacijama donosi europsku standardizaciju.

 Medvescak