SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MISTERIJ
 
Ferrero bez odgovora: Zašto je stala proizvodnja Nutelle u Francuskoj?
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 11.03.2019. - 09:10:38
PARIZ - Usprkos insistiranju medija, Ferrero još nije objavio informaciju što je kompaniju natjeralo da zaustavi proizvodnju Nutelle u svojoj najvećoj tvornici u Francuskoj.

Glasnogovornik te kompanije odbio je govoriti o detaljima, a prema šturim informacijama, pogoni za proizvodnju stali su zbog "uočenog problema s kvalitetom”.

"Privremeno smo zatvorili pogon zbog dodatnih mjera opreza, imamo dovoljno zaliha da zadovoljimo potrebe tržišta. Potvrđujemo da na tržištu nema "pogođenih” proizvoda", navode u kompaniji. 

Iako "Ferrero” upravlja s 23 pogona na pet kontinenata, francuska tvornica je izuzetno važna za njihovo poslovanje. U njoj se, kako prenose mediji, dnevno proizvede 600.000 staklenki popularne čokoladne kreme s lješnjacima, što je četvrtina ukupne proizvodnje. 

Britanski mediji dodatno insistiraju da priča dobije epilog. Pitaju se zbog čega se talijanska kompanija odlučila na ovaj potez samo dva tjedna prije održavanja Dana palačinki (5. ožujka), kada prodaja u Velikoj Britaniji, po priznanju "Ferrera” iz 2017. godine, poraste i 30 posto. Europska tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Poljsku, zaslužna su za rast kompanije, ali Francuzi troše više Nutelle nego bilo koja druga nacija.