SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
BOX OFFICE
 
Film "Osvetnici: Završnica" obara rekorde
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 29.04.2019. - 15:43:01
ZAGREB - Najiščekivaniji film najuspješnije Marvelove franšize, Osvetnici: Završnica, u prvom vikendu prikazivanja oborio je rekord i u samo pet dana zaradio 1,209 milijarde dolara.

U domaćim kinima tijekom vikend otvaranja pogledao ga je 88.951 posjetitelj, uz dobit od 3.631.574,00 kn, čime se svrstao na vodeću poziciju najboljeg hrvatskog kino otvaranja svih vremena!

Samo u SAD-u i Kanadi zaradio je 350 milijuna dolara, dok je u ostatku svijeta film zaradio 859 milijuna dolara. Time je ovaj film ušao u povijest kao prvi film kojemu je u prvom vikendu prikazivanja uspjelo zaraditi milijardu dolara. Usporedbe radi, prošlom Marvelovom filmu Ratu beskonačnosti, bilo je potrebno 11 dana da dosegne zaradu od milijardu dolara i dosad je držao rekord kao film kojem je to najbrže uspjelo.

Film Osvetnici: Završnica srušio je još niz rekorda kad je riječ o kino otvaranju u filmskoj industriji: prikazan je u rekordnom broju kina (4 662 kina), i to samo u SAD-u, te je postao najgledaniji film svih vremena tijekom kino otvaranja u svijetu, kao i u američkim kinima.

Ovim rezultatima, samo pet dana nakon prikazivanja, Osvetnici: Završnica postali su najgledaniji film u 2019. godini. Također, Završnica je osmi film Marvelova filmskog svemira koji je ostvario dobit veću od milijardu dolara.