SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODGOVOR
 
Brešan odgovorio Rebiću: Marx je izmislio kondome, Lenjin ih je koristio
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.01.2013. - 19:38:00
Zadnja izmjena: 09.01.2013. - 21:12:50

ZAGREB - Poznati režiser Vinko Brešan, povodom ocjene katoličkog teologa Adalberta Rebića da je njegov najnoviji film "Svećenikova djeca" komunistički pamflet protiv Katoličke crkve, izjavio je da je film toliko gledan da mu takve izjave "neće ni pomoći, ni odmoći".

- Adalbert Rebić je intelektualac i poznate su mu sljedeće činjenice. Prvo, Marx i Engels su izmisli kondome. Drugo, Lenjin ih je koristio. Treće, Josip Broz Tito je rekao: kupujte kondome kao da će sutra biti rat, a trošite ih kao da će 100 godina biti mir, iz čega se vidi da je film o bušenju kondoma od strane katoličkog svećenika sigurno komunistička zavjera - rekao je Brešan.

Rebić je prethodno rekao i da je film dio globalnog pokreta devijantnih seksualnih manjina protiv većine i da je jako tužan i žalostan zbog toga i svega što se događa u Hrvatskoj i svijetu.

Brešan je rekao da ga kao autora raduje da je film u redovnoj kino ponudi od 3. siječnja imao 33.759 gledatelja, što pokazuje interes publike. On je ocijenio da "takve čudne i blentave izjave kao što je Rebićeva, filmu neće ni odmoći ni pomoći".