SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FILMSKA REVIJA
 
MAXtv Filmomanja 6: Remek-djela u Centru Kaptol
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.09.2012. - 23:53:19

ZAGREB - U razdoblju od 20. do 30. rujna održat će se najjača filmska revija do sada – MAXtv Filmomanija 6!

Punih 11 dana ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol gledatelji će moći uživati u najnovijim remek-djelima sedme umjetnosti redatelja kao što su Ken Loach, Francis Ford Coppola, Todd Solondz, Istvan Szabo i Jacques Audiard.

Jedan od zasigurno najatraktivnijih filmova svakako je novi uradak redatelja Kena Loacha – Danak anđelima (The Angel's Share) koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio nagradu žirija. Atraktivnosti ne manjka niti novom filmu Jacquesa Audiarda – Hrđa i kost (De Rouille Et D'os) koji je također prikazan u službenoj konkurenciji na Canneskom festivalu, a u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Marion Cotillard.

Jedini mađarski dobitnik prestižne filmske nagrade Oscar do danas, István Szabó, nakon punih šest godina snimio je novo remek-djelo s Helen Mirren u glavnoj ulozi – Vrata (The Door) koji je predstavio na ovogodišnjem filmskom festivalu u Moskvi. Pune dvije godine bile su potrebne redatelju filmske trilogije Kum, Francisu Fordu Coppoli, da snimi novi film – triler Između svjetova (Twixt) u kojem je glavnu ulogu ostvario Val Kilmer, a koji se prikazao u sklopu filmskog festivala u Torontu. Tu je i novi film kultnog redatelja Todda Solondza, Tajni adut (Dark Horse) koji je prikazan u sklopu filmskog festivala u Veneciji.

Uz već ranije najavljene filmove Faust (pobjednik filmskog festivala u Veneciji redatelja Aleksandra Sokurova), Cezar mora umrijeti (pobjednik filmskog festivala u Berlinu redatelja Paola i Vittorija Tavianija) i Ljubav (pobjednik filmskog festivala u Cannesu redatelja Michaela Hanekea) nesumnjivo je da će ovogodišnja MAXtv Filmomanija 6 svakako biti najjača revija dobrog filma do sada!

Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 20. do 30. rujna s početkom u 16:00, 19:00 i 21:00 sati.

Vidimo se na MAXtv Filmomaniji 6 u kinu Cineplexx Centar Kaptol!

Generalni pokrovitelj: Hrvatski Telekom