SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BOX OFFICE
 
Osmi Harry Potter obara rekorde u Sjevernoj Americi
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.07.2011. - 17:45:39
NEW YORK -  Osmi i posljednji nastavak iz filmskog serijala o čarobnjaku Harryju Potteru prvog je dana prikazivanja na sjevernoameričkim blagajnama utržio 92,1 milijun dolara, što je apsolutni rekord u ostvarenom prihodu u samo jednom danu prikazivanja.
»Harry Potter i darovi smrti – 2. dio« time je obilato nadmašio dosadašnji rekord od 72,7 milijuna dolara od prodaje ulaznica u jednom danu koji je dvije godine držao film »Sumrak saga: Mladi mjesec«, rekao je Paul Dergarabedian, čelnik tvrtke Hollywood.com Box Office.

»Doći blizu sto milijuna dolara u samo jednom danu je ostvarenje bez presedana«, rekao je Dergarabedian. Ovo će vjerojatno biti prvi film iz serijala o Harryju Potteru koji će na kino blagajnama diljem svijeta zaraditi više od milijarde dolara.

Osmi Harry Potter počeo se prikazivati u četvrtak u ponoć po mjesnom vremenu u više od 4300 kina u SAD-u i Kanadi. Projekcije su trajale cijele noći.

Izvan SAD-a i Kanade, film je u 59 zemalja zaradio 75 milijuna dolara na početku kino distribucije, objavio je Warner Bros.