SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOKUMENTARCI
 
Snimanje dokumentarca "Tusta" kreće u ožujku
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.01.2014. - 17:49:24

ZAGREB -  U ožujku u Puli započinje snimanje dokumentarnog filma "Tusta", o Branku Črncu Tusti. Režiju potpisuje nagrađivani pulski redatelj Andrej Korovljev, a film nastaje u produkciji Factuma.

Film o pokojnom frontmenu KUD Idijota snimat će se u Puli, Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu, Sarajevu i Skopju. Očekivani završetak je krajem 2014. godine, a premijera se očekuje na ZagrebDoxu, prenosi Muzika.hr.

Producent filma je Nenad Puhovski, snimatelj Goran Legović, izvršna producentica Tamara Babun, a na filmu surađuju i glažbeni kritičar i publicist Anđelo Jurkas, povjesničarka umjetnosti Paola Orlić, asistentica produkcije Neda Frank i mnogi drugi.

"Ovim filmom pokušat ćemo ispričati puno širu priču od glazbe, ona je pogonski motor i vezivno tkivo jednog puno šireg konteksta; kroz glazbu KUD Idijota, njihov stav i životni put progovorit ćemo o ratu i raspadu Jugoslavije, surovom post-ratnom vremenu privatizacije i tranzicije, neumoljivom ponosu i prkosu kojim su se Tusta, Fric, Sale i Ptica beskompromisno suprotstavljali ludilu i bezumlju koje do danas caruje na ovim prostorima. Tusta je simbol otpora, borbe i razuma.

Nadam se da će ovaj film biti poticaj mlađim generacijama da razmišljaju svojom glavom i otrgnu se raljama pasivnog konzumerizma, apatije i konformizma" kaže redatelj.