SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AUTOBUSI
 
FlixBus otvara linije iz Slavonije prema Europi
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.07.2016. - 15:03:03
OSIJEK - Njemačka autobusna tvrtka Flixbus od idućeg tjedna počinje s uvođenjem izravnih putničkih linija iz Osijeka i Vinkovaca prema Njemačkoj, nakon ljeta slijede nove linije prema Austriji, Njemačkoj i Mađarskoj, a planira se i širenje mreže putničkih linija unutar Hrvatske, izvijestili su u srijedu u Osijeku predstavnici Flixbusova ureda u Hrvatskoj.
Od idućeg tjedna Flixbus kreće s izravnim linijama iz Osijeka za Munchen i Stuttgart te iz Vinkovaca za Frankfurt.

Direktor razvoja poslovanja za srednju i istočnu europu Dean Čebohin kazao je kako se planira i povezivanje s drugim europskim državama, među ostalim Italijom i Švicarskom.

Najavio je kako je u planu širenje na druge zemlje u regiji, poput BiH, Srbije, Mađarske i Rumunjske, za što će biti zadužen zagrebački ured Flixbusa.

Istaknuo je kako su sve linije koje tvrtka otvara isplanirane tako da budu međusobne povezane s onima koje omogućavaju putovanja na razne europske destinacije.

Dodao je kako je odluka o širenju na srednju i istočnu Europu donesena 2015. godine, nakon što je tvrtka poslovanje proširila na zemlje Beneluksa i Veliku Britaniju, a očekuje se da će tvrtka ovu godinu završiti s 50 milijuna prevezenih putnika.