SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Flixbus se širi na američko tržište
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.05.2018. - 15:07:00
Zadnja izmjena: 16.05.2018. - 18:04:24
FRANKFURT - Njemački prijevoznik Flixbus pokrenuo je u srijedu uslugu autobusnog prijevoza na duljim relacijama na zapadnoj obali SAD-a, izravno konkurirajući Greyhoundu, američkoj ikoni u tom sektoru.

"Hello, Kalifornija! Jutros smo došli u Hollywood kako bismo pokrenuli FlixBus USA. Od danas možete rezervirati svoju sljedeću avanturu", poručio je njemački gigant na Twitteru.

Od 31. svibnja tvrtka čiji su autobusi jarko zelene boje postali uobičajena pojava na europskim cestama, uključujući i one u Hrvatskoj, vozit će svakodnevno na 180 ruta i povezivati sedam američkih gradova, uključujući Los Angeles, San Diego, Las Vegas i Phoenix.

Flixbusova internetska stranica nudi jednosmjerne karte iz LA-a u Las Vegas početkom lipnja za 9,99 dolara (8,43 eura), u odnosu na oko 20 dolara koliko naplaćuje Greyhound.

U njemačkoj tvrtki navode da do kraja godine planiraju proširiti mrežu linija u SAD-u na "dvadesetak gradova".

Flixbus je osnovan prije samo pet godina i u međuvremenu je izrastao u najpopularnijeg autobusnog prijevoznika na duljim relacijama u Njemačkoj. Proširili su se u još 27 zemalja, uključujući Hrvatsku, nudeći prijevoz na 1700 odredišta.

Samo u prošloj godini prevezli su 40 milijuna putnika.

"Iz temelja smo izmijenili percepciju i korištenje autobusa u Europi", poručuje suosnivač Flixbusa Andre Schwaemmlein. "Jedva čekamo da podijelimo našu viziju mobilnosti s potrošačima u Sjedinjenim Državama", dodaje.

Novopridošlica će izravno konkurirati legendarnom američkom Greyhound Linesu, koji je utemeljen 1914. godine. Još su uvijek najveći u segmentu međugradskog prijevoza u SAD-u, iako su se u proteklim godinama suočili sa sve većom konkurencijom manjih prijevoznika.

Greyhound pokriva oko 3.800 odredišta diljem Sjeverne Amerike, a godišnje prevezu oko 18 milijuna putnika. Njihovi su autobusi ovjekovječeni u brojnim američkim filmovima i televizijskim serijama, prerastavši u svjetski poznat brend.