SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Folić: Beograd dobija groblje za kućne ljubimce
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 23.01.2019. - 10:22:35
BEOGRAD – Beograd će dobiti groblje za kućne ljubimce koje će se nalaziti u novobeogradskom Bloku 51, južno od auto-puta, a zauzimaće površinu od 1,54 hektara, najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Prema njegovim rečima, kompleks groblja će funkcionalno biti podeljen u tri celine, prednju ili administrativnu zonu, srednju zonu za sahranjivanje i zadnju zonu – krematorijum, a radovi bi mogli da počnu na jesen.

„Prema projektu koji je izradio institut CIP, planirana je izgradnja šumsko-parkovskog groblja sa uređenim grobnim mestima, internim saobraćajnicama i svim pratećim objektima. Ukupan kapacitet groblja biće preko 2.300 mesta, od čega više od 1.500 grobnih mesta i skoro 800 mesta za urne. Groblje će biti uređeno prema svetskim standardima. Ono će doprineti uvođenju reda u ovoj oblasti, jer su sugrađani do sada bili prinuđeni da improvizuju“, objasnio je Folić za B92.

Folić je istakao da je usvojeno idejno rešenje, da je u toku izrada tehničke dokumentacije, kao i da bi na jesen, nakon rebalansa budžeta u julu, mogao da bude izabran izvođač radova i da započnu radovi, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.