SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA RUBU
 
Fraport Slovenija ima pripremljen plan za slučaj stečaja Adrie Airwaysa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.06.2019. - 08:56:30
LJUBLJANA - Problemi Adrie Airwaysa se gomilaju, a događaji se pomno prate u Fraportu Slovenija, koji upravlja zračnom lukom Ljubljana. Kako kažu, s odgovorima ne mogu biti konkretni, a poslovni odnosi s Adrijom smatraju korektnim. 

"Ako izgubimo najvećeg poslovnog partnera, imamo plan za zamjenu prometa", kažu.

"Bez obzira na trenutnu situaciju i alarmantne informacije u medijima, naglašavamo da zračni promet postoji uglavnom zbog potreba tržišta, potražnja za zračnim prijevozom, što govori u prilog očuvanju tih veza koje su tržišno intenzivne i potencijalno profitabilne “, objasnio je Fraport Slovenija.

Istaknuli su da raste vidljivost Slovenije na inozemnim tržištima, a samim time i interes za putovanje u Sloveniju. Tako, prema Fraportu, potreba za otvaranjem novih / dodatnih zračnih veza također raste.

Adria Airways trenutno prevozi 52 posto svih putnika koji putuju kroz Ljubljansku zračnu luku. "U datoj situaciji ne možemo biti konkretni s odgovorima, ali možemo reći da Fraport Slovenija ima pripremljen plan za zamjenu prometa u slučaju gubitka najvećeg poslovnog partnera", napisali su.
U Fraportu je Siolov web portal objasnio da je kupnja novih (novih) zrakoplovnih tvrtki za nove veze "vrlo iscrpljujući i dugotrajan proces koji obično traje do dvije godine".

Budući da je Slovenija s dva milijuna stanovnika malo tržište, zrakoplovne tvrtke se ponašaju vrlo racionalno:

"Oni radije otvaraju novu vezu gdje se avioni mogu utovariti svaki dan ili nekoliko puta dnevno, kao da negdje otvaraju novi priključak, gdje su samo dva do tri tjedno. "

Putnici mogu letjeti iz Brnika s 12 redovnih zrakoplovnih prijevoznika i više od 260 redovitih letova tjedno do 27 odredišta u 20 zemalja. Adria Airways povezuje Ljubljanu s ljetnim letovima tijekom ljeta sa 16 letova.