SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POEZIJA
 
FRiKK odgovara na pitanje: Može li poezija postati brend?
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.11.2017. - 20:36:03
ZAGREB - Robert Roklicer (nagrađivani književnik i glumac) i Željko Buklijaš (autor knjige "Antologija jutra poezije") pokušali su odgovoriti na to pitanje na Interliberu.

Moderatorica debate bila je Lea Brezar (CEO, Superbrands Hrvatska i Slovenija). Poseban gost FRiKK-ove debate bio je Marko Crnogorac, direktor prodaje i marketinga te član Uprave Julius Meinl Bonfanti Hrvatska.

Voditelj FRiKK-a Robert Roklicer u svom izlaganju osvrnuo se na činjenicu kako je poezija u današnje vrijeme uvelike zapostavljena u odnosu na druge žanrove književnosti, no smatra da problem nije u nezainteresiranosti čitatelja, već u samoj činjenici da u nedostatku vremena ljudi jednostavno nisu spremni odvojiti nekoliko minuta dnevno za sebe i svoje osjećaje, a upravo to je ono što nam nudi poezija.

Članovi FRiKK-a osim debate u kojoj se došlo do zaključka kako ipak postoji nada da poezija postane brand također su i pročitali nekoliko pjesama. Tako je Robert Roklicer pročitao pjesmu "Volim te" autorice Lee Brezar, dok je Željko Buklijaš čitao svoju pjesmu "Jana".

Osim ove debate, FRiKK-ov ogranak Književnosti će u sklopu svog projekta "Jutro poezije" koje se održava svake subote u 12:00h (Pod Starim Krovovima - Kod Šnidaršića/Basaričekova 9) predstaviti dvije pjesnikinje iz Rijeke - Julijanu Plenča i Zdravku Meštrović , tako da vas FRiKK-ovci pozivaju već 18.11. na istome mjestu na druženje i uživanje u poeziji.

Za kraj razgovora Robert Roklicer osvrnuo se na poziv za gostovanje FRiKK-a na Europskoj noći kazališta s predstavom Željka Senečića "Tin" . Udruga FRiKK pozvana je od strane osječkog kazališta mladih, no unatoč činjenici da se kucalo na mnoga vrata, nisu uspjeli doći do sponzora /donatora koji bi podržali gostovanje, te je tako ono u ovom trenu još upitno,ali FRiKK-ovci vjeruju da će netko ipak prepoznati vrijednost predstave i izaći im u susret.