SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
FUSE Festival u Karlovcu promovira mlade filmske autore
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.03.2018. - 19:54:45
KARLOVAC - Hrvatska festivalska scena od svibnja postaje bogatija za još jedan filmski festival; FUSE – Film Under Severe Experiment. 

Karlovac će od 11. do 12. svibnja postati domaćinom prvog izdanja FUSE-a, festivala kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma. Posjetitelji će moći uživati u filmskim uradcima mladih autora iz cijelog svijeta jer je ova internacionalna manifestacija namijenjena autorima od 18 do 29 godina, a poseban fokus je na studentskom filmu. Karlovačka Mala Scena Hrvatskog doma postat će nova filmska lokacija za natjecateljske projekcije, radionice i večernji glazbeni program.  

Organizator festivala, Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, a cilj im je promicanje filmske i video kulture i srodnih umjetnosti. Uz autorsku produkciju, održavanje filmskih tečajeva i radionica, Kinoklub Karlovac je najpoznatiji po Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu koje organizira u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom te manifestacijama poput Riječnog kina, jedinstvenog open-air kina na obalama rijeka diljem Karlovačke županije, koja je trenutno jedina u Hrvatskoj bez funkcionalne kino dvorane.FUSE donosi iskorak od filmskih događanja viđenih u Karlovcu jer je usko specijaliziran - bavi se formom kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma.

Cilj festivala je promocija ovakvih hibridnih kombinacija, koji su na festivalskoj sceni manje zastupljene.Autori će se natjecati u pet kategorija; za najboljeg  redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix.

Osim natjecateljskog programa, tijekom festivala će biti održan i bogat popratni edukativno - zabavni program. Ovim putem pozivamo sve autore koji su se prepoznali u navedenom opisu da prijave svoj film, a s obzirom da je poziv za prijavu otvoren do 1. travnja, dovoljno je vremena za snimiti i nove filmove.