SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRANSFERI
 
Gazzetta: Rakitić je zatražio transfer u Inter
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 08.02.2019. - 12:16:59
ZAGREB - Dolazak fantastičnog i mladog Frenkieja De Jonga (21) iz Ajaxa u Barcelonu znači odlazak deset godina starijeg i do sada nezamjenjivog Ivana Rakitića. Posebno ako zajedno s De Jongom u Barcelonu dođe i Adrien Rabiot.

Rakitić je toga svjestan. I to toliko da je, otkriva Gazzetta dello Sport, od Barceloninog predsjednika Josepa Marie Bartomeua zatražio da ga na ljeto pusti u Inter.

Isti izvor navodi da je posrnuli milanski velikan oduševljen ovim Rakitićevim potezom jer Inter ne krije naklonost prema veznjaku Barcelone.

"Već se danima u Barceloni priča o Rakitićevom nezadovoljstvu, a sada je to potvrđeno. Sve je eksplodiralo u zadnjih nekoliko sati kada je postalo poznato i ime kluba u koji želi Rakitić", otkriva Gazzetta i dodaje:

"Rakitić zna da dolaskom novih igrača gubi tlo pod nogama, a želi u klub u kojem će biti ključni igrač. Inter je definitivno potencijalni poslodavac koji mu može ponuditi takav status."

Planetarno ugledni sportski dnevnik iz Milana ima saznanja da Rakitića na odlazak u Italiju nagovara žena Raquel, ali i ističe da će pri tome biti ključan savjet "brata Dejana koji vodi Rakitićevu karijeru".

Gazzetta zaključuje: "Inter nakon neuspjeha u ovoj sezoni otvara novi ciklus. To želi napraviti s Rakitićem. On bi došao u svlačionicu u kojoj se već govori hrvatski."

Podsjećamo, De Jong je prošlog mjeseca potpisao za Barcelonu kamo dolazi na ljeto. Ajax dobiva fiksnu odštetu od 75 milijuna eura, čime je Novi Cruyff/Modrić, kako mu tepaju, postao najskuplji nizozemski nogometaš u povijesti. Ali to nije sve što bi Barcelona mogla platiti Ajaxu za De Jonga. Ugovor sadrži i klauzule prema kojima se odšteta može popeti i do 86 milijuna eura. Naravno, Barcelona nije toliko platila igrača za kojeg se borila sa svim europskim velikanima kako bi De Jong sjedio na klupi.