SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Beyonce oduševila Beograd
Autor/izvor: SEEbiz / Mondo
Datum objave: 16.04.2013. - 09:50:31
BEOGRAD - Beyonce Knowles turneju "The Mrs Carter Show" počela je nastupom u Beogradu, u dupke punoj Kombank areni. Najverniji fanovi zauzeli su busiju još prethodne večeri, a satima pre koncerta redovi su vijugali oko Arene, dok su tapkaroši kršili ruke zbog rasprodatih karata.

Sa tačno sat vremena zakašnjenja, pukla je pirotehnika, iskočilo je osam prezgodnih igračica, i Beyonce je izašla pred Beograd i svet da pokaže šta je novo smislila tokom "porodiljskog". Da podsetimo, pevačica i Jay Z pretprošlog januara su dobili ćerkicu Blue Ivy.

"Gde su moje seksi dame, znam da možete glasnije od ovoga", pozdravila je seksi pevačica prepunu Arenu i započela svoj šou.

Uglavnom ženska publika urlala je iz sveg glasa i pokušavala da nadjača prelepu i pretalentovanu Beyonce, koja je prvi koncert na turneji iznela savršeno, bez ijednog gafa ili omaške.

Pevačica, poznata kao veliki perfekcionista, u Beograd je stigla još u subotu i navodno "držala" ekipu na probi čitavih 12 sati. Vredelo je - šou je zaista besprekoran.

Čuli smo pesme "Run the world (Girls)", "Flaws and all", "Get me bodied", "Baby boy", "Naughty girl", "Freakum", "End of time", "Why don't you love me", "Make love to me", "Unthinkable", "Single ladies (Put a ring on it)", "Halo" i druge. Od repertoara Destiny's Child, istakla se ženska himna "Survivor".

Beyonce je počela u beloj haljinici, i presvukla se bezbroj puta - gledali smo je u šljokičavim korsetima, haljini sa resama, štiklama, čizmama do kolena, šorcu i seksi košuljici, pa čak i svetlucavom odelu u stilu Elvisa Prislija.

Parterom je dominirala ogromna "stanica" tehnike koja je izgledala kao džinovski, crni šank, a svi koji su se pitali "čemu ovo nasred dvorane" dobili su odgovor kada je Beyonce sa bine preletela držeći se za šipku, sletela upravo na taj improvizovani šank, i počela da đuska. Pravo đuskanje na šanku, sa sve igračicama!

"Šou gospođe Carter" trajao je tačno dva sata, u minut, bez bisa. Publika je ostala oznojena, oduševljena, uplakana od balada, izmorena od veselih pesama, dirnuta na svaki mogući način.

Vokal je više nego moćan. Telo je savršeno, rasno i zategnuto u pažljivo osmišljenim kostimima. Osmeh je iskren i blistav u svakoj sekundi. Ovo je bila prilika domaćoj publici da vidi šta je vrhunska zabava, profesionalizam u nastupu (ako se izuzme kašnjenje) i šou na svetskom nivou. Takođe, i konačno zapušavanje usta onima koji tvrde da kod nas dolaze samo "zvezde" na izmaku karijere i životnog veka. Beyonce je vrela, aktuelna i moćna, a turneju je počela upravo u Beogradu.

Shvatate šta ste gledali i slušali kada na kraju koncerta imate samo dve zamerke. Prva je kašnjenje, koje ipak nije za zanemariti ako se uzme u obzir da je u publici bilo i dece školskog uzrasta, a drugo je ozvučenje, od kojeg će nam svima zvoniti uši najmanje još tri dana. Ali bolje i da nam zvone uši, nego da smo propustili bilo šta u ovom jedinstvenom performansu.

Foto: Frank Micelotta

www.mondo.rs