DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROTIVLJENJE
 
HDZ protiv ulice Milana Mladenovića u Zagrebu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 24.10.2012. - 14:25:23
ZAGREB - Klub gradskih zastupnika HDZ-a najavio je da će na sutrašnjoj sjednici gradske skupštine zatražiti odgodu točke oko imenovanja ulice Milana Mladenovića - pjevača i gitarista beogradske rock skupine Ekatarina Velika (EKV) u Jakuševcu u Novom Zagrebu zbog toga što je 19. studenoga u najavi tematska sjednica Odbora za imenovanje ulica i naselja, gdje će se utvrditi kriteriji kako, na koji način i tko može dobiti ulicu u Gradu Zagrebu.
Predsjednica skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-a Margareta Mađerić naglasila je kako je HDZ protiv imenovanja ulice Milana Mladenovića u Novom Zagrebu što je nedavno predložio skupštinski Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova uz obrazloženje da se Mladenović rodio u Zagrebu, a bio je pjevač beogradske grupe koja je uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila velik trag u popularnoj glazbi bivše države.

Mađerić je na konferenciji za novinare ustvrdila kako ta grupa "nije imala preveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradu dobila svoju ulicu".

Podsjetivši na ovisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila da prilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijima kako se generacijama koje doalaze ne bi poslala loša poruka.

Smatra kako je jedini razlog ovakvog imenovanja na sutrašnjoj sjednici to što navedeni glazbenik niti po jednom kriteriju ne bi mogao dobiti ulicu pa se ubrzano sutra ide sutra u imenovanje.