SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IN MEMORIAM
 
Glumica Nanette Fabray preminula u 97. godini
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 24.02.2018. - 18:22:59
NEW YORK - Nanette Fabray, američka glumica najpoznatija po sudjelovanju u humorističnim emisijama sa Sidom Caesarom koji su se prikazivali u zlatno doba američke televizije, pedesetih godina prošlog stoljeća te dobitnica nagrada Emmy i Tony, umrla je u dobi od 97 godina, objavili su američki mediji.

Karijeru je započela još dok je bila dijete. U dobi od šest godina nastupala je u vodvilju, a filmski je debi imala s pet godina. Ova američka glumica, pjevačica i plesačica u Hollywoodu je prvi put nastupila 1939., a na Broadwayu je nastupala od 1941. Filmski partneri bili su joj, među ostalima, Fred Astaire i Errol Flynn. Slavu je stekla nastupima u humorističnom tv-serijalu "Caesar's Hour" u kojem je nastupala sa Sidom Caesarom, za što je dvaput nagrađena Emmyjem.

Najbolju je ulogu ostvarila u filmu Vincentea Minellija "The Band Wagon" iz 1956. u kojoj su joj partneri bili Fred Astaire i Jack Buchanan. Film je bio nominiran za tri Oscara. Nanettein prvi suprug bio je potpredsjednik NBC-ja Dave Tebett, a drugi muž bio je holivudski scenarist Ranald MacDougall s kojim je imala jedno dijete.

 

 Medvescak