SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
U POZNIM GODINAMA
 
Goddard razmišlja o nastavku karijere
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 12.05.2018. - 19:19:27
CANNES - Legendarni francuski reditelj Jean-Luc Goddard "razmišlja" o nastavku karijere, "ako bude mogao".

To je Goddard (87) rekao danas tokom neobične konferencije za novinare putem video linka, na filmskom festivalu u Cannesu gde se njegov film takmiči za Zlatnu palmu.

"Mislim da da, ako budem mogao. To ne zavisi sasvim od mene, zavisi od mojih nogu, dosta od mojih ruku i malo od mojih očiju", rekao je francusko-švajcarski reditelj, upitan da li će nastaviti da se bavi filmom.

Sa cigarom u uglu usana, reditelj kultnog filma "Do poslednjeg daha" (A Bout de Souffle), koji ove godine nije došao u Cannes na zvaničnu projekciju svog filma "Le Livre d'Image", odgovarao je na pitanja novinara skoro 45 minuta.

Tokom intervjua ispunjenog aforizmima, legendarni reditelj Novog talasa govorio je o svom filmu, koji se pre svega bavi arapskim svetom i ratom, ali i o filmu uopšte i maju 1968, budući da se ove godine obeležava 50 godina od velikih društvenih pokreta iz te godine.

Tada, pre 50 godina, Goddard je značajno doprineo prekidu festivala u Kanu solidarnošću sa studentskim i radničkim pokretom.

Reditelj se sa publikom povezao putem mobilne aplikacije FaceTime, a francuski kritičar Gerard Lefort je u Cannesu držao telefon dok su novinari prilazili i postavljali pitanja.