DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
Google gradi 15.000 domova na području San Francisca
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 21.07.2019. - 06:38:54
SAN FRANCISCO - Google planira uložiti 15 milijardi dolara u izgradnju kuća, ureda i maloprodajnih prostora na području zaljeva San Francisca. 

Kako bi ostvario ovaj veliki pothvat tehnološki gigant udružio je snage s australskom građevinskom tvrtkom Lendlease. Ovaj dvojac planira izgraditi 15.000 novih domova.

Kako navodi CNN, projekt izgradnje trajat će 10 -15 godina, dok će s radovima započeti 2021 godine.

Inače, Silicijska dolina godinama bitku vodi s nedostatkom stambenog prostora. S obzirom da je riječ o području u kojem se nalaze neke od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija broj stanovnika iz dana u dan raste, a time i potreba za novim domovima. Nedostatak pristupačnih stambenih jedinica iz poznatog zaljeva tjera srednji sloj stanovništva, odnosno radnike sa srednjim i niskim primanjima poput nastavnika i ugostiteljskih djelatnika.

Između ostalog, kritičari navode da je priljev tvrtki kao što su Google i Facebook i njihovih dobro plaćenih radnika i doveo do masovnog rasta cijena nekretnina, a prema najnovijim istraživanjima samo u San Franciscu više od 7.000 ljudi su beskućnici.