SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USLUGE
 
Google Play Music od jučer dostupan u Hrvatskoj
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.11.2014. - 08:26:16
ZAGREB - Od jučer je u Hrvatskoj posve legalno dostupan globalni glazbeni servis Google Play Music.
Hrvatsko društvo skladatelja i služba za zaštitu autorskih muzičkih prava potpisali su ugovor koji će hrvatskim i inozemnim glazbenim stvarateljima, skladateljima i nositeljima prava koje zastupa HDS ZAMP omogućiti prihode od YouTubea u Hrvatskoj. Ovo je vrlo veliki korak jer istovremeno omogućuje i dolazak Google Play Music s kojim je također potpisan ugovor. Google Play Music sada je dostupan tako i u Hrvatskoj.

To konkretno znači da možemo koristiti streaming uslugu ovog servisa (dakle pandan Deezeru), ali i ono još važnije - možemo kupovati pojedine glazbene brojeve u digitalnom glazbenom "shopu" Google Playa...

Google Play Music je moguće koristiti na računalima, ali i na smartfonima sa Android OS-om, pa čak i iOS-om, kroz odgovarajuće aplikacije. Čekajući, dakle, da nam postane dostupan iTunes Music Store, dočekali smo, zapravo, digitalni glazbeni dućan koji je u međuvremenu postao daleko relevantniji i korišteniji i koji može zadovoljiti potrebe svih vlasnika smartfona u Hrvatskoj.

Na našoj zemljopisnoj mikrorazini ovo djeluje kao sočna Gooleova pljuska Appleu, no na globalnoj razini, ovo je samo dokaz da smo za Apple zadnja rupa na svirali, oko koje im se ne isplati truditi. Bilo kako bilo, Google Play Music od danas možete isprobati posve besplatno prvih mjesec dana (kada je riječ o streamingu), a pojedine glazbene brojeve možete kupiti već za dvije-tri kune. Navalite: music.google.com.

 Medvescak