DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DEMANTI
 
Hadžihafizbegović: Nisam u životnoj opasnosti
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 23.08.2019. - 17:57:24
SARAJEVO - Nakon što su bosanski mediji jučer objavili informaciju da je legendarni i višestruko nagrađivani glumac Emir Hadžihafizbegović završio u bolnici na hitnoj operaciji čiji je uzrok nepoznat, filmski svijet regije ostao je u šoku, a o razlozima hitnog bolničkog prijema tek se moglo nagađati.

A da je izvan životne opasnosti, iako se uistinu nalazi u Kliničkom centru u Sarajevu, izjavio je raspoloženi Emir Hadžihafizbegović. Dapače, naglasio je kako želi demantirati medijske napise u kojima, kako kaže, izgleda kao da se bori za život, a u bolnicu je stigao prije tri dana zbog povrede noge.

- Kao prvo, pozdrav svima i želim napomenuti da je vijest o mojoj bolesti potpuno pogrešno prenesena i iskonstruirana. Nisam u nikakvoj životnoj opasnosti i u bolnicu sam stigao prije 48 sati zbog komplikacija nakon povrede noge. Evo, upravo ručam i sasvim se dobro osjećam. I da, ne idem na nikakvu operaciju i bitno mi je da se vijest o mojoj hitnoj operaciji i borbi za život demantira - na samom je početku našeg razgovora smirio situaciju poznati glumac.

Ipak, ne radi se o posve bezazlenoj povredi i Hadžihafizbegovića čeka još tjedan dana bolničkog oporavka, prije no što bude spreman normalno nastaviti igrati i snimati.

- Ja sam godinama šećeraš i imam dosta problema vezanih uz to, a jedan od većih je, što nerijetko prati tu bolest, i dijabetičko stopalo. Nesretnim spletom okolnosti, prije četiri dana sam bio u japankama i nekako krivo stao na kamen. Ignorirao sam u početku bol i odradio i odlazak na Sarajevo Film Festival, no stvar se zakomplicirala i morao sam u bolnicu. Naime, rana mi se proširila, a stopalo je nateklo i zagnojilo se. To je ozbiljan zdravstveni problem, no doktori su rasjekli ranu, očistili sve i sad primam infuziju s antibioticima i sve je puno bolje nego prije dolaska u bolnicu - ispričao je Hadžihafizbegović.

Iako je trpio jake bolove i trenutno još ne može hodati niti se osloniti na povrijeđenu nogu, najavljuje kako će za sedam dana biti kao novi.

- Sad su bolovi još uvijek jaki i uglavnom ležim i odmaram se jer hodati zasad ne mogu, ali svakim danom je sve bolje i za tjedan dana, kad izađem iz bolnice, bit će kao da se ništa nije dogodilo - optimističan je slavni glumac porijeklom iz Tuzle.