SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODBIJENICA
 
Hamburški Four Seasons odbio ugostiti Trumpa
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.04.2017. - 12:42:43
BERLIN -  Luksuzni hamburški Four Seasons hotel odbio je ugostiti američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovo izaslanstvo tijekom sastanka predsjednika država skupine G20, koji će se u srpnju održati u Hamburgu, javlja u ponedjeljak hamburški dnevnik Hamburger Abendblatt.

"Hotel Fairmont Four Seasons odbio je upit izaslanstva Donalda Trumpa, tako da se zasad još ne zna gdje će američki predsjednik odsjesti", prenosi Hamburger Abendblatt.

S obzirom na to da su svi prikladni luksuzni hoteli u to vrijeme već zauzeti, špekulira se o tome da bi američko izaslanstvo na čelu s Trumpom moglo odsjesti u berlinskom hotelu Adlon te da bi tijekom samita G20 7. i 8. srpnja moglo letjeti za Hamburg, koji je udaljen oko 250 km zračne linije od Berlina.

U prilog toj opciji govori činjenica da luksuzni hotel Adlon ima iskustva u ugošćavanju gostiju visokog sigurnosnog rizika te da se hotel nalazi tik uz veleposlanstvo SAD-a u Njemačkoj.
Hamburška policija je istodobno priopćila kako će svi visoki gosti summita odsjesti u "središtu Hamburga". Za razliku od ostalih sudionika samita G20, za koje hamburška policija ima podatke o mjestu odsjedanja tijekom boravka u Hamburgu, o američkom izaslanstvu policija ne posjeduje "nikakve informacije".

Tijekom susreta na vrhu u Hamburgu većina luksuznih hotela je već rasprodana, a u međuvremenu i hoteli s dvije zvjezdice na širem gradskom području traže 350 eura za noćenje bez doručka.

 Medvescak